MENU
Üye Ol | Giriş Yap
Kanarya Kafesi

Kanarya Kafesinde Neler Olmalı?

Evde kanarya beslemenin tek bir yolu yoktur; kanarya beslemek için yararlanabileceğiniz pek çok etkili alternatif yöntem olduğunu söylemek mümkün. Eğer ilk defa evcil hayvan olarak bir kanarya edindiyseniz ve tam olarak nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız, doğru yere geldiniz. Bir kanarya kafesinde olması gereken tüm malzemeleri burada sizinle paylaşıyor olacağız.

Kafes

Tabii ki bir kanaryanın bakımı ve sağlığı için ilk olarak seçmeniz gereken malzeme doğru kafestir. Söz konusu kanarya için kafes seçimi olduğu zaman özellikle kafes demirleri arasındaki boşlukların genişliğine dikkat etmeniz gerekir. Hali hazırda küçük bir hayvan olan kanaryanız, yeterince dar olmayan parmaklıklar arasından kendini sıkıştırmaya kalkarsa canını yakabilir ve kendine zarar verebilir. Kanarya kafesleri için ideal parmaklık aralığı 1.5 santimetredir. Kafesin genişliği ise en az 60 santimetre kare genişliğinde olmalıdır ki hayvanınız içerisinde rahatlıkla ve özgürce hareket edebilsin.

Suluk

Suluk

Kafeste karar kıldıktan sonra sıra kafes için gerekli diğer malzemeleri satın almaya geldi; tabii ki bunların başında yemlik ve suluklar yer alıyor. Tek bir kanaryanız varsa yine tek bir kanarya suluğu size yetecektir; ancak birden fazla kanarya beslediğiniz takdirde kafesin içerisindeki suluk sayısını da artırmanız gerekecektir. Suluğu su kaçırmaması ve kuşlarınızı rahatsız etmemesi için kapağın sıkı bir şekilde kapalı olduğuna dikkat etmeli, plastiğin üzerinde herhangi bir çatlak ya da kırık olmadığına emin olmalısınız.

Yemlik

Kanarya Yemlik

En az suluk kadar önemli olan bir diğer kanarya kafesi aksesuarı da tabii ki yemlik. Pek çok kanarya kafesi, hali hazırda yemliği ile birlikte temin edilmektedir. Bununla birlikte satın aldığınız kafeste yemlik bulunmaması ya da mevcut yemliklerinizin kırılması durumunda çok cüzi miktarlara petshoplardan yemlik temin etmeniz mümkün olacaktır.

Tünek

Tünek

Yine belirtelim: Pek çok kafes, hali hazırda tünekleri ile birlikte gelir. Ancak siz mevcut tüneklerden memnun olmayabilir ve yenisi ile değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Kanaryanızın kafesin içerisinde yeterince egzersiz yapabilmesi ve hareketliliğini kaybetmemesi için en az 3-4 tane tüneği kafesin farklı lokasyonlarına yerleştirmenizde fayda var. Farklı çaplarda ve uzunluklarda tünekler, kuşunuz için varyasyon sağlayarak kafesin içerisinde sıkılmasını önleyecektir. Ahşap dal görünümlü kanarya kafesi tünekleri, sıklıkla tercih edilen tünek modelleri arasında yer alıyor.

Banyoluk

Kanarya Banyoluk

Kanaryalar suyu ve suda oturmayı sever, bu yüzden de düzenli aralıkla değiştireceğiniz ılık suyu ile birlikte kafese yerleştireceğiniz bir banyoluk onun için eğlenceli ve keyifli bir aktiviteye vesile olacaktır. Plastik, kapaklı banyoluklardan tercih edebileceğiniz gibi kafese daha dekoratif bir hava katan seramik yapımı, açık banyo küvetlerinden de seçebilirsiniz.

Salıncak

Hareketli, konuşkan ve hayat dolu kuş türlerinin başında gelen kanaryalar, sabit durdukları lokasyonlarda bile az da olsa hareket içerisinde olmayı severler. Bu da salıncaklara olan ilgilerinin artmasına sebep olan faktörlerin başında gelir. Kafesin tam ortasına asacağınız tek bir salıncak sayesinde sahibi olarak siz, her daim kanaryanızın görüş alanında olacaksınız.

Kanarya Yemi

Kanarya Yemi

Aldığınız yemlikler tabii ki de boş durmayacak, değil mi? Veteriner ile tavsiyeleşerek temin edeceğiniz kaliteli bir kanarya yemi, kuşunuzun uzun ve sağlıklı bir ömre attığı en temel adımlardan bir tanesi olacaktır. Bununla birlikte kuşunuzun sağlığını taze meyve ve sebze gibi doğal takviye gıdalar ile desteklemeyi de ihmal etmeyin.

Kafes Örtüsü

Kafes örtüsünü her zaman kullanmayacağınızı en baştan belirtelim. Kanaryaların fazlasıyla konuşkan olduğunu hali hazırda biliyorsunuz; ve bu çok nadir de olsa bazen ara vermeyi gerektiren bir faktör olabiliyor. Bu gibi durumlarda kuşunuzun kafesini bir örtü ile örtmeniz, ona gece olduğunun izlenimini vererek ötmesini kısa bir süre içerisinde kesecektir. Bununla birlikte bu yöntemin uzun vadede kuşunuzun sağlığı ve psikolojisi için uygun bir yöntem olmadığını da belirtmiş olalım.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir