MENU
Üye Ol | Giriş Yap
Kedi Maması Çeşitleri

Kedi Maması Çeşitleri

Eğer hayatınızda ilk defa kedi beslemeyi planlıyorsanız kedi maması çeşitleri arasından seçim yapamıyor olmanız fazlasıyla normal; zira piyasada o kadar çok farklı kedi maması çeşidi bulmak mümkün ki; insanın kafasının karışmaması elde değil. Yarı-kuru mamalar, yavru kedi mamaları, kediler için özel öğünler, özel diyete tabii kediler için özel mamalar, organik mama, konserve mamalar ve çok daha fazlası, sizi kedi maması raflarında karşılayan çeşitlerden sadece birkaç tanesi.

Neyse ki biraz araştırma ile ufak bir zaman dilimi içerisinde kedinizin ihtiyaçlarını birebir karşılayacak bir kedi mamasında karar kılmanız mümkün. Gelin, tüm bu kedi maması çeşitlerine yakından bakalım ve hangisi ne işe yarıyor, sonunda öğrenmiş olalım.

Kedi Maması Çeşitleri Nelerdir?

1. Kuru Kedi Maması

Kuru Kedi Maması

Kuru kedi mamaları, genellikle kedinizi beslemek istediğinizde karşınıza çıkacak en ekonomik mama türü olarak karşınıza çıkar. Büyükçe bir poşet kuru mama aldığınız zaman sizi en az birkaç ay götürmesi gerekir. Kuru mamanın kedi sahiplerine sunduğu en temel zorluk, pek lezzetli olmayışlarıdır. Sürekli olarak kuru mama ile beslenen ve karakter olarak yemek seçen bir kedinin kısa bir süre sonra kuru mamaya sırt çevirmesi an meselesi olur. Çoğu kedi kuru mamayı ancak ve ancak acıktığında zorunluluktan yemek durumunda kalır; bu yüzden de kuru mama, her daim evinizin bir köşesinde hali hazırda bulunması gereken bir mama olarak rutininize girmelidir.

Kuru mamanın bir diğer nam salmış özelliği de besleyici olarak yetersiz olmasıdır; ancak doğru marka ve içerik ile bu yanılgıyı çürütmek mümkündür. Günümüzde üretilen kuru mamalar hem kedinizin ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri barındırır, hem de gerek duyulduğu takdirde kedinizin özel sağlık durumuna özel bir içerik ile de temin edilebilir.

2. Yarı Kuru Kedi Maması

Mama Değişikliği

Dış görünüş açısından kuru mama ile aşağı yukarı aynı görüntüye sahip olan yarı kuru kedi maması, çiğnerken kıtır kıtır olmaktan uzaktır. Daha yumuşak bir yemek deneyimi sunan yarı kuru kedi maması, her ne kadar ilk bakışta kuru ve yaş mama arasında optimal bir kanal olarak gözükse de kedinizin sağlığı açısından pek de faydalı bir mama türü olmadığı için veterinerler tarafından tavsiye edilmez. Yarı kuru mamaya üretim aşamasında çeşitli katkı maddeleri eklendiği için kalite olarak düşer ve içerisinde besleyici maddeleri yüksek oranda kaybeder. Yarı kuru kedi mamasına Kedi reyonlarında da sık sık rastlayamazsınız; zira yeterince popüler olmaması ve fazlaca önerilmemesinden dolayı artık markalar, onu piyasaya sürmemeye başlamıştır.

3. Islak Mama/Yaş Mama

Islak/Yaş Kedi Maması

Kedinize sorarsanız elbette o 7/24 yaş mama yemek ister. Yemesi ve sindirmesi kolay olan, lezzeti ise tartışmaya bile açılmayan ıslak mama konserveleri, kediniz için bir “happy meal” tanımı desek, abartmış olmayız. Tam olarak bu yüzdendir ki ıslak mamayı kuru mamada olduğu gibi kıyıda köşede her an yemesi için bırakmanız pek doğru olmaz. Bunu yaptığınız takdirde kediniz kendini kontrol altına alma gereği duymadan sürekli olarak ıslak mamayı yiyecektir ve en sonunda midesine zarar verecek ve kilo alma yolunda ilerlemeye başlayacaktır.

Piyasada çok kaliteli ve fiyat-performans açısından oldukça verimli ıslak mama markaları ile karşılaşmanız mümkün. Elbette ıslak mama satın alırken konservenin üzerindeki içerik tablosunu okuyabilmek de bir diğer önemli unsurdur. Eğer paketin üzerinde “Ton Balığı-Kedi Maması” yazıyorsa satın alacağınız ürün en az %95 oranında ton balığı içerecek demektir. Öte yandan “Ton Balıklı Kedi Maması” diye bir ibare görüyorsanız büyük bir ihtimalle üründe yalnızca %3 oranında ton balığı vardır. slot gacor

Kedinizin ihtiyaç duyduğu tüm besin kaynaklarını eksiksiz bir biçimde alıyor olması, onun sağlığı ve zindeliği bakımından çok önemli bir faktördür. Bununla birlikte kedinizin besinsel ihtiyaçlarının yaşı arttıkça ve zaman geçtikçe değiştiğini de unutmamanız gerekir. Kediniz için ideal beslenme planını oluşturmak için veterineriniz ile görüşmeyi ihmal etmemeli, düzenli aralıklarla onu kontrole götürerek hekimin yönlendirmeleri ile birlikte beslenmesinde gerekli değişiklikleri yapmalısınız. Ayrıca dilerseniz siz de kediniz için kedi maması yapabilirsiniz 🙂

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Kedi Maması Çeşitleri için 2 Yorum Var!

  1. Balım❤leo dedi ki:

    Arkadaşlar selam croque diye bi mama aldım kedim deli gibi yiyiyolar sizce nasıl bir mama kullanan varmı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir