MENU
Üye Ol | Giriş Yap
Birman Kedisi

Birman

  • 7/10
    Çocuklarla Arası - 7/10
  • 5/10
    Zeka - 5/10
  • 5/10
    Hareketlilik - 5/10
  • 6/10
    Bakım İhtiyacı - 6/10
  • 6/10
    Oyunculuk - 6/10
  • 4/10
    Eğitilebilirlik - 4/10
4.7/10

Özet

İlgi istediğini miyavlayarak anlatan Birman kedileri, sahipleri ile konuşmayı çok seviyor.

Tarihi

Muhteşem görüntüsü gibi, oldukça etkileyici bir tarihi olan Birman kedileri, Burma’nın kutsal kedisi olarak kabul ediliyor. Tapınaklarda görüntüsü ve karakteri nedeniyle, Tanrıların kedisi olarak adlandırılan Birmanlar, gerçekten etkileyici bir ırk.

Kökenleri net olarak bilinmeyen Birman kedilerinin Siyam ve Ankara kedisi ile akraba olduğu düşünülmekte. Ancak coğrafyası nedeniyle, doğal bir bağın mümkün olmaması, Birman kedilerinin kökenini oldukça gizemli hale getiriyor.

İlk kez 1919 yılında, bir tapınakta yaptıkları nedeniyle Fransız ziyaretçilere hediye edilen Birman ırkı, bu dönemden sonra Avrupa’da da tanınmaya başladı. 1925’li yıllarda, Fransa’da “Sacre de Birmanie” adı ile tanınan Birman ırkı, ismini buradan alıyor. Uluslararası kuruluşlar tarafından tanınması ise 1967 yılında gerçekleşti.

Boyutları – Ağırlığı

Birman kedileri, 2.5 ile 5.5 kilogram arasında değişen ağırlıklara sahip olabiliyor.

Karakteri

Siyam kedisi ile benzer karakterde olan Birman kedileri, Siyamlara kıyasla çok daha yumuşak ve sevimli bir ses tonuna sahip. Özellikle kendine özgü miyavlaması ile tanınan Birman kedileri, sahiplerini ev içerisinde takip etmekten çok hoşlanıyor. Sessizce gerçekleştirdiği takip sonrasında, sizinle konuşmak için miyavlayacak Birman kedisi ile aranızdaki bağ çok kısa sürede güçlenecektir.

Çok zeki olmasa da, keşfetmekten çok hoşlanan Birman kedileri, genellikle küçük ve dar yerlere girmeyi çok seviyor. Birman kedilerinin küçük deliklere girerek mahsur kaldıkları çok sık görülmekte. Bu nedenle, evinizde bu tarz noktaları kapalı tutmanızda fayda var.

Kucakta olmayı çok seven Birman kedileri, sırt üstü uzanarak karnını sevdirmekten çok hoşlanıyor. Bunun dışında, bu kedi ırkı, ilgi istediğinde miyavlayarak kendini size hatırlatacaktır.

Bakımı

Uzun tüyleri olsa da, bakımı oldukça kolay olan Birman kedilerini haftada bir kez taramanız yeterli olacaktır. Banyodan hoşlanan Birman kedilerini, ılık suyla ayda bir kez yıkayabilirsiniz.

Çocuklarla ve Diğer Hayvanlarla İlişkisi

Kucakta dolaşmayı sevmesi sayesinde, çocuklarla gayet iyi geçinen Birman kedileri, ilgi odağı olmaktan çok hoşlanıyor. Bu nedenle küçük çocukla aileler için uygun bir kedi ırkı olabilir.

Diğer hayvanlarla ve köpeklerle bir arada yaşayabilse de, köpeklerle yavaş ve kontrollü olarak tanıştırılması tavsiye ediliyor.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir