MENU
Üye Ol | Giriş Yap
Burmese Kedisi

Burmese

  • 7/10
    Çocuklarla Arası - 7/10
  • 8/10
    Zeka - 8/10
  • 7/10
    Hareketlilik - 7/10
  • 4/10
    Bakım İhtiyacı - 4/10
  • 8/10
    Oyunculuk - 8/10
  • 7/10
    Eğitilebilirlik - 7/10
5.9/10

Özet

Burmese kedileri, ev içerisindeki her yeri keşfetmeden rahat edemiyor.

Tarihi

Burma kökenli olan Burmese kedileri, bölge halkı tarafından “bakır kedi” adıyla tanınıyor. Genellikle tapınaklarda rahipler tarafından beslenen bu kedi ırkının dünyada tanınması, bölgeye seyahat eden denizci doktorun, tapınaktan kaçırması ile gerçekleşiyor.

1880’li yıllardan beri tanınan bu kedi ırkı, özellikle Siyam kedileri ile karıştırılmakta. Hatta bir dönem “çikolata siyamı” olarak bilinen Burmese kedileri, 1943 yılından itibaren farklı bir ırk olarak tanınmaya başlandı.

Bu ırkı dünyaya tanıtan ve ilk kez Burma dışına çıkaran Dr. Joseph Thompson tarafından yapılan araştırmalara göre, farklı bir genetiğe sahip olduğu öğrenilen Burmese kedileri, 1936 yılından itibaren uluslararası kedi örgütleri tarafından incelenmeye başlandı. Ancak, bu yıllarda devam eden ve Siyam kedilerinin sayısını çoğaltmak için gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle, Burmese kedilerinin yeni bir ırk olarak tanınması 1953 yılını buldu.

Boyutları – Ağırlığı

Burmese kedileri oldukça hafif ve ince bir ırk. Yumuşak tüylerinin arasındaki kaslı vücudu, çok fazla büyümüyor.

Karakteri

Siyam kedilerinde olduğu gibi, Burmese kedilerinde de oldukça enerjik bir karakter karşımıza çıkıyor. Yine aynı şekilde, Siyamlarda olduğu gibi miyavlamaktan çok hoşlanıyorlar.

Burmese kedileri, yalnız kalmaktan hoşlanmıyor. Oldukça zeki ve anlayışlı olan bu kedi ırkı, insanlarla ve diğer hayvanlarla vakit geçirmekten çok hoşlanmakta. Bu nedenle, evde yalnız bırakmaya pek uygun bir ırk değil. Eğer evde tek başına bırakılması gerekliyse, mutlaka vakit geçirebileceği interaktif oyuncaklar bırakılması gerekli.

Çok meraklı bir ırk olan Burmese, her adımda sizi takip etmekten büyük keyif alacak. Kedinizin girmesini istemediğiniz odalara girmek için büyük çaba gösterecek olan bu kediler, sizden ayrı birkaç dakika bile geçirmek istemeyecek.

Özellikle dişi Burmese kedilerinde ilgi isteği çok yüksek. Erkek kedilerde daha az görülen bu durum, dişilerde tam aksine, sürekli kendi ile ilgilenilmesini isteyen bir hal alıyor.

Bakımı

Burmese kedilerini birkaç haftada bir taramanız yeterli olacaktır. Tüyleri çok kısa olduğu için, banyo yaptırmanız tavsiye edilmiyor.

Yavru Burmese kedilerinde göz akıntıları çok sık görülmekte. Bu nedenle, düzenli olarak veteriner kontrolünden geçirmenizde fayda var.

Çocuklarlar ve Diğer Hayvanlarla İlişkisi

Aktif ve sosyal bir kedi olması nedeniyle, diğer hayvanlarla birlikte olmaktan çok hoşlanan Burmese kedileri, çocuklarla çeşitli oyun oynamaktan da büyük keyif alıyor. Elbette, diğer hayvanlarla kontrollü olarak tanıştırmanızda fayda var.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir