MENU
Üye Ol | Giriş Yap
Güvercin Nasıl Uçurulur

Güvercin Nasıl Uçurulur?

Doğaları gereği güvercinler, doğru zaman geldiğinde ve uygun koşullar oluşturulduğunda uçması ya da uçurulması gereken kuşlardır. Güvercinlerin de her hayvanda olduğu gibi doğru bir uçurma zamanı ve tekniği vardır. Güvercin nasıl uçurulur ve güvercin uçurulurken nelere dikkat etmeli, hepsi bu yazımızda.

Güvercin Uçurmaya Başlamadan Önce

Güvercinlerin en iyi uçma zamanı, tüylenmeye başladıktan sonradır. Güvercinler tüylenmeye başladıktan sonra yaklaşık 10-15 gün sonra güvercinleri uçurmak mümkündür. Bu noktada güvercinlerin ne zaman tüylenmeye başladığını merak edebilirsiniz. Hemen cevaplayalım: Bir yavru güvercin, doğduktan yaklaşık 3 hafta sonra kadar tüm tüylerini eksiksiz bir biçimde çıkartmış olur.

İlk defa uçacak olan bir güvercin için öncelikle kanatlarını bantlamak gerekir. Kanatlar bantlandıktan sonra günlük olarak kümesinden çıkartılır ve çevresini görmesi, algılaması ve tanıması sağlanır. Doğrudan tüyleri çıkan bir güvercini hiçbir hazırlık ya da ön çalışma olmadan uçurmak, sağlığı için pek faydalı olmayabilir, bu yüzden de bu süreci alıştıra alıştıra götürmekte fayda vardır. Her gün belli saat aralığında bu uygulamayı tekrarladıktan belirli bir süre sonra bantları çıkartabilir ve güvercinin kendi kendine uçmaya başlamasını bekleyebilirsiniz.

Güvercin Nasıl Uçurulur

Güvercin uçurmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan bir tanesi, kanatlarındaki bantları çıkarmadan önce onların aç olmasını sağlamaktır. Ancak ve ancak aç bir güvercinin ilk kez yuvadan uçtuktan sonra geri gelmesini garanti edebilirsiniz, bu yüzden de geri dönmesini sağlayabilmek için kanatlarındaki bantları çıkartmadan önce aç olduğundan emin olmakta fayda vardır.

Uçan Güvercini Geri Çağırma: Yem ile Çağırın

Güvercininizi uçurduktan ve onun geri gelmesini sağladıktan sonra tekrar kanatlarını bantlamanız gerekecektir. Bunu yaptıktan sonra güvercinin önüne bir miktar yem atın, bu yemi bitirdikten sonra bu sefer farklı bir lokasyona, yine bir miktar yem koyun. Güvercininiz fazlaca aç olacağı için koyduğunuz yemin tamamını, siz koydukça yiyecek ve bitirecektir. Bunu düzenli olarak tekrarladığınız takdirde güvercininiz koyduğunuz yem kümelerine ve onların lokasyonlarına alışmaya başlayacaktır.

Güvercinin bu sürece tamamen alıştığını anladığınız zaman işleriniz kolaylaşacaktır. Güvercin uçma ve geri gelme süreçlerini özümsedikten sonra kanadındaki bantları çözerek onu kovalamalı ve kendi kendine uçmasını sağlamalısınız. Bu sayede güvercininiz, yükseklere kadar çıkabilecek ve kendince uygun gördüğü yerlere konarak özgürlüğünü deneyimleyecektir. Geri çağırmak için ise hemen yem koymanız yeterli.

Güvercin Nasıl Uçurulur

Herkesin Aklında Soru: Ya Güvercinim Yuvasını Bulamazsa?

Bu soru, güvercin nasıl uçurulur sorusundan da daha fazla merak edilen bir sorudur. Ancak bu noktada telaşlanmamak gerekir; zira güvercinlerinizi bu metot ile eğittiğiniz ve onları açken yem ile geri çağırmaya alıştırdığınız sürece onların geri gelme olasılığını yüzde yüze yakınlaştırmış olursunuz. Bununla birlikte belirtmekte fayda vardır ki güvercinler, yön ve yuva bulma konusunda hayvanlar aleminin en gelişmiş hayvanları arasında sayılırlar. Dünyadaki manyetik alan ve verileri takip ederek yönlerini nokta atışı şekilde bulabilme yeteneğine sahip olan güvercinler, bu teknik ile uçuruldukları takdirde kolaylıkla yuvalarını bulabilir ve size geri dönebilirler. Uçuş tekniğinizi güvercinlerinize öğrettiğiniz ve onların profesyonel bir biçimde uçmasını sağladığınız sürece yuvalarına geri dönmeyi tercih ederler. Buna ek olarak onlara gerçek bir “yuva” sağlıyor olmanız ve oranın onların “evi” olduğunu hissettiriyor olmanız da çok önemlidir.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Güvercin Nasıl Uçurulur? için 2 Yorum Var!

  1. Hasan BORA dedi ki:

    Kuşçuluğa yeni başladım üç tane kuşum var biri makaslı biri yavrudan çıkma makaslının eşi kanatları bantlıydı iki hafta sonra bantları söktüm on gün geçmesine rağmen ben balkonda besliyorum enüst kat kuşlar ya karşı binanın balkonuna yada çatılara konuyor uçuramıyorum uçmaları için ne yapmalıyım sopanın ucuna poşet bağladım bi dolanıyorlar hemen çatıya konuyorlar tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.

    • Emirhan dedi ki:

      Kardeşim çatıya en çok konan bir kisun kuyruguna postu keserek uçurtma kuyruğu gibi bişi yap diğerleri onu görecek ve korkup kaçacak başka bir yer giderlerse oda gidererel etme bana söyleyen olmadı ben kendim deneyip buldum tabsiye ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir