MENU
Üye Ol | Giriş Yap
Tekir Kedi

Tekir Kedi

  • 5/10
    Çocuklarla Arası - 5/10
  • 5/10
    Zeka - 5/10
  • 5/10
    Hareketlilik - 5/10
  • 5/10
    Bakım İhtiyacı - 5/10
  • 5/10
    Oyunculuk - 5/10
  • 5/10
    Eğitilebilirlik - 5/10
5/10

Özet

Tekir kedilerin her biri sürprizlerle dolu ve keşfedilmeyi bekliyor.

Tarihi

Orman kedilerine dayanan kökenlere sahip Tekir kedilerin ne zaman görülmeye başlandığı konusunda net bir bilgiye ulaşmak mümkün değil. Orman kedilerinin doğal genetik mutasyonları ve çiftleşmeleri ile ortaya çıktığı düşünülen Tekirler, çok farklı türlere, renklere ve karakterlere sahip olabiliyor.

Türkiye’de yaşayan 20’den fazla Tekir kedi ırkı mevcut. Bu ırklar, bölgeye ve hava sıcaklığına göre değişen tüy uzunluklarına sahip. Ankara Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalara göre, İç Anadolu bölgesinde görülen Tekir kediler, Akdeniz ve Ege’de görülenlere göre daha uzun tüylü.

Ülkemizde Tekir kediler üzerine çok fazla araştırma mevcut olmasa da, bazı bulgulara göre kökenleri Afrika Orman Kedisine dayanıyor.

Ağırlığı – Boyutları

Tekir kedilerin ağırlıkları oldukça değişken. Herhangi bir ırk belirlenememesi nedeniyle ortalama bir ağırlığa sahip değiller.

Yaşam Süresi

Tekir kediler oldukça dayanıklı. Yine net bir rakam verilemese de, çoğu Tekir kedi 15-20 yıl gibi çok uzun süre yaşayabiliyor.

Karakteri

Her Tekir kedi kendine has bir karaktere sahip. Melez olmaları ve belli bir genetik ortak payda taşımamaları nedeniyle özel bir karakter analizi yapmak mümkün değil.

Ancak Tekir kedilerde görülen bazı ortak noktalar bulunuyor. Çoğu Tekir kedi, ev içerisindeki sıcak noktalara oldukça düşkün. Her zaman sıcakta kalmayı, güneşte uzanmayı tercih eden bu kediler, kış aylarında kaloriferlerin önünde, ısı yayan bilgisayar monitörlerinde veya buna benzer yerlerde uyumayı tercih edecektir.

Tekir kediler zaman zaman oldukça gürültücü olabiliyor. Bu kedilerin sessiz olduğuna dair bir kanı olsa da, bu durum kediniz ev ortamına alıştıktan sonra değişebilir. Kedilerin avlanırken veya oyun oynarken miyavlaması gayet olağan bir durum.

İstisnai durumlar haricinde, neredeyse tüm Tekir kediler dost canlısı. İnsanlarla gayet iyi anlaşabilen bu canlılar evinize renk katacak.

Bakımı

Tüy uzunluğuna göre taranma ihtiyaçları değişiyor. Uzun ve orta boy tüylere sahip Tekir kedileri haftada birkaç kez taramaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Kısa tüylü Tekirlerin haftada 1 veya daha az taranması yeterli olacaktır.

Ülkemizde yaşayan Tekir kedi ırklarının tamamı mevsimsel olarak tüy döküyor. Bu dönemlerde daha sık taramanız tavsiye edilmekte.

Çocuklarla ve Diğer Hayvanlarla İlişkisi

Kedinizin karakterine göre, diğer hayvanlarla veya köpeklerle kuracağı ilişki değişkenlik gösterebilir. Kontrollü ve yavaş şekilde alıştırmanız çok önemli.

Çoğu zaman çocuklarla çok iyi anlaşan Tekir kediler, kendilerine zarar verilmediği sürece saldırganlaşmıyor. Çocuğunuza kediye nasıl davranması gerektiğini öğrettiğiniz sürece sorunsuz bir arkadaşlık kurabilirler.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir