MENU
Üye Ol | Giriş Yap
Veteriner Hekim'in Duyarlı Davranışı

Veteriner Hekimin Duyarlı Davranışı

Edirne’de yol kenarında başıboş bir şekilde acı çeken zavallı at, tesadüfen oradan geçen veteriner hekim tarafından tedavi edildi.

Edirne’de Sarayiçi Er Meydanı’nda ölümle burun buruna olan yaralı at, gönüllü bir veteriner hekim ve zabıta ekiplerince tedavi edildi. Uzun süre yaralı halde can çekişen yaralı at ölüme terk edilmezken Veteriner Hekim Uluç Erkan’ın söyledikleri ise yürekleri dağladı.

Veteriner Hekim Uluç Erkan, başıboş atların bir yeri olması gerektiğini belirterek, “Atın yerde yaralı yattığını gördüm. Geceden beri sancılı olduğu apaçık ortada. Gaz sancısı çektiği ortada. Arabada ilaçları vardı. İşe gidiyordum. Eşim beni buraya bıraktı. Bu ilk değil. İlk de olamayacak. Bunları buraya bırakıyorlar, ölecek diye. Bu acılar içinde ölüyor. Bunun acısını 10 üzerinden 10 yaşıyor. Düşünün bağırsaklarınızda gaz var, bundan öleceksiniz. Bırakılmaması lazım. Bunlara yer yapılması lazım. Bunların bir yere toplanması, sahiplenmesi lazım. Geceden beri bu çamurun içinde yatıyor” dedi.

“Defalarca atlar öldü”

Defalarca başıboş yaralı atlara tedavi yaptığını açıklayan Erkan:

“Defalarca atlar öldü. Ben çalıların içinde başında yattım, ağladım. Bunun çözümü yok. Bu durum benim 20. mi 30. mu bilmiyorum. Bunlar burada ölüyor, kalıyor. Çözüm bunları bir yere götürmek.”

şeklinde konuştu.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir