MENU
Üye Ol | Giriş Yap

İlk Isı Yalıtımlı Köpek Kulübesi Mucidi Bir Türk Firması

Muğla’nın Marmaris ilçesinde girişimci genç işadamı Ufuk Çavuş tarafından 3 yıl önce üretimine başlanan ısı yalıtımlı ahşap köpek kulübesi, Türkiye ve dünyadaki hayvan severlerden büyük ilgi görüyor.

Bahçe mobilyaları ithalatı üzerine çalışmalarını sürdüren genç işadamı Ufuk Çavuş, 3 yıl önce bir köpek ne ister sorusundan yola çıkarak ısı yalıtımlı ahşap köpek kulübesi tasarımı üzerinde çalışmaya başladı. Yetenekli girişimci Uzun bir araştırmanın ardından Marmaris’te bir arazi üzerinde kurduğu Mandu mobilya üretim tesisinde dünyada ilk olacak “Isı yalıtımlı ahşap köpek kulübesi” ‘ni üretti. Bir köpek kulübesinde bulunması gereken tüm konforu destekleyen ürün piyasaya sunulduğunda sektörden tam not aldı. Kısa sürede Türkiye pazarında kendine yer edinen Mandu mobilya, şimdi sektörde talepleri karşılamak maksadıyla gece gündüz demeden üretim yapıyor.

Köpek Kulubesi

Mandu Mobilya’nın sahibi ve köpek kulübesinin mucidi Ufuk Çavuş dünyada ilk olan ısı yalıtımlı ahşap köpek kulübesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Mandu ısı yalıtımlı ahşap köpek kulübesi dünya üzerinde ilk kez uygulanan sandviç panel ısı yalıtımına sahip bir köpek kulübesidir. Ürün tamamen dış mekan kullanımı için tasarlanmış olup, sağlıklı bir yaşam alanı sunar. Ürün ısı yalıtımı sayesinde, yaz aylarında -7 derece daha serin, kış aylarında ise +7 derece daha sıcak olması. Ürünün diğerlerinden ayıran bir özelliği de tekerlekli olmasıdır. Tekerlek sistemi ortalama 35 kg olan bu ürünü bir bayanın dahi rahatlıkla yer değiştirmesine olanak tanır. Ürünün temel amacı değerli dostunuza, rahat edebileceği ve sizin de onu güvenle takip edebileceğiniz bir ortam oluşturmaktır. Bunu yaparken diğerlerinden farklı olan birçok detay yarattık. Mevcutta uzun zamandır bahçe mobilyaları ithalatı üzerine çalışmaktayım. Açıkçası böyle bir alanda aktif olacağım pek aklıma gelmezdi. Biraz tesadüf, biraz girişimcilik, biraz da yetenek beni bu noktaya sürükledi. Şu sıralar ise en çok düşündüğümüz şey “bir köpek ne ister?” sorusunun cevabı oluyor. Yaklaşık 3 yıldır üretimini sürdürdüğümüz bu ürün toplamda 8 kez revize edildi ve her seferinde daha başarılı iyileştirmeler yaptık. Halen geliştirmeye devam etmekteyiz. Ürün uluslararası tasarım tescili ve faydalı model buluşlarına sahiptir. Tasarım olarak tamamen kendi çizgilerimizden oluşmuştur. Müşterilerden gelen özel talepleri de sürekli değerlendiriyoruz.”

Köpek Kulubesi

Köpek Kulübesi Deyip Geçmeyin

Ufuk Çavuş, köpek kulübesinin nasıl olması gerektiği konusunda hayvanseverlere uyarılarda bulunarak şöyle konuştu:

“Köpek kulübesi denince insanlar durumu fazla önemsemeyip sadece barınabileceği bir alan olarak değerlendirmektedir. Biz bu algıyı tamamen yok edip, köpeğin tam olarak istekleri neler, bir kulübeden beklentisi neler bunları düşünmekteyiz. Evet komik gelebilir ama 3 yıldır edindiğimiz tecrübeleri teker teker kulübede uygulayıp, onlar gibi düşünmeye çalışıyoruz. Isı yalıtımı fikri de tam olarak bu şekilde doğdu. Önemli olan içeriyi ısıtmak değildi, önemli olan köpeğinizin kendi oluşturduğu ısıyı koruyabilmek, yaz aylarında da serin tutabilmekti. Tekerlek, mama kabı, pencere, açılan kapı vb. tüm özellikleri uzun uzun araştırıp tecrübe ettikten sonra faydasını görebileceğimize inanıyorsak ürüne ekliyoruz. Bununla da kalmıyor tüm bu özellikleri, kapıdan geçme şeklinden tutun da içerideki oturma pozisyonuna kadar her şeyi kendi köpeklerimizle deneyip görerek tecrübe ediyoruz. Özetle ahşap bir köpek kulübesinden çok daha fazlasını üretiyoruz.”

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir