MENU
Üye Ol | Giriş Yap

Köpeği Arabanın Arkasında Sürükleyerek Öldürdü ve Serbest Bırakıldı

Mersin’de bir otomobilin arkasına iple bağlanan Rottweiler cinsi köpeğin sürüklenerek öldürülmesi kameralara yansıdı. Sınıf öğretmeni olduğu ve köpeği arkadaşından aldığı öğrenilen şahsa tepkiler çığ gibi büyürken Laydy adlı köpeğin önceki sahibi şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayı gerçekleştiren sınıf öğretmeni A.D. hakkında soruşturma başlatıldı.

Köpeğin ilk sahibi Gökhan Özcan, “Sınıf öğretmeni bir arkadaş, benim evim ıssız diyerek köpek istedi. Bende de 2 köpek olunca bir tanesini verdim. Verdim ama arabanın arkasında sürüyerek geri getirdi. Köpeğimi almak istedim ama vermedi. Fotoğraf çekince ‘Kim olduğumu biliyor musunuz?’ dedi. Arabasından silahı çıkarınca biz korkup eve kaçtık.” şeklinde konuştu.

Ahmet D. ifadesinde, tavuklarına zarar veren köpeği başka bir yere bırakmak için kamyonetin kasasında götürdüğünü, bu sırada da düştüğünü fark etmediğini söyledi. Yapılan suç duyurusu üzerine Öğretmen Ahmet D. polis ekiplerince gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aracın arkasında sürüklenen ve ismi “Lady” olduğu öğrenilen köpek can verdi. Bu vahşice davranışın sahibi Ahmet D’nin öğretmenlikten men edilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı imzalamak için tıklayın:

Köpek katili A.D.

İşte o acımasız görüntüler:

Yavrusu Yürekleri Burktu

Adının Laydy ölduğu öğrenilen köpeğin önceki sahibi olayın ardından savcılığa giderek bu cani hakkında suç duyurusunda bulundu. Laydy adlı köpek, önceki sahibi ve hayvanseverler tarafından gömülürken, yavrusu ‘Para’nın ise annesine verdiği tepki herkesi duygulandırdı. Hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, “Bir kişi pikabın arkasına köpeği bağlıyor, sürükleyerek öldürüyor. O köpek sahipli bir köpek. Kimliği burada. Biz artık bu olaylardan bıktık. Bakın devamlı söylüyoruz yeter diyoruz. Bunlar mal değildir bir candır. Can olmasını istiyoruz. Kanunlarımız, cezamız ve yargımız bu olaya el atacak. Olay savcılığa intikal etmiştir. Buna Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu el atmıştır. Bu olay burada kapanmayacaktır. Bunu yapan cani en büyük cezayı da alacaktır” dedi.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir