MENU
Üye Ol | Giriş Yap
Petzoo

6. Petzoo Evcil Hayvan Fuarı

İstanbul’da bu yıl 6’ncısı düzenlenen Petzoo Türkiye Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde 6’ncı kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda, papağan gibi sahibinin elinde gezen Barbu cinsi tavuk dikkat çekerken, yüzlerce çeşit ürün de hayvanseverlerin beğenisine sunuldu.

Petzoo Türkiye Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı. Evcil hayvanlar için özel olarak tasarlanan malzemeler stantlarda yerini alırken, birbirinden renkli ürünler, hayvanseverlerin beğenisine sunuldu. Evcil hayvanlarıyla birlikte fuarı ziyaret eden vatandaşlar bir yandan yanlarında getirdiği hayvanlar için alışveriş yaptı, bir yandan da fuarda bulunan değişik türdeki evcil hayvanları inceleme fırsatı buldu. Fuarın en çok ilgi çeken canlısı ise sahibinin elinde papağan gibi gezen Barbu cinsi tavuk olurken Rusya’dan getirilen değişik cinslerdeki kediler de vatandaşların ilgi odağı oldu.

Sahibinin “Samimi” ismini verdiği Belçikalı tavuk, karakteristik özellikleriyle de diğer tavuklardan ayrılıyor. Duygusal ve sakin yapılarda olan Barbu cinsi tavukların yaşadıkları alanda çift olarak yaşamaları gerekirken yalnız kaldıklarında ise, strese giriyor. Barbu cinsi tavuk hakkında bilgiler paylaşan Samimi’nin sahibi Erkan Erdem:

“Evcil hayvan olarak tabir edeceğimiz evde kafeste bakılabilecek ırklar. Bunlar bildiğiniz normal tavuk ama karakter yapısı olarak evcil bakılmaya çok elverişli Bazı ülkelerin bazı yörelerine has tavukları bunlar. Belçika tavuğu bu Barbu olarak geçiyor. Kuyruksuz versiyonları Grubbe diye geçiyor. Bunların en büyük özelliği karakterleri . Sakin yapıda duygusal hayvanlar. Onun dışında görünüş olarak kendilerine has bir görünüşleri var. Tavuk oldukları için doğal ortamda yaşamaları gerekiyor ama kafeste yaşamaya müsait. Bunların en fazla 2 metre gibi bir yere ihtiyaçları var. Üşengeç bir canlılar. Ben bu hayvanları öncelikle can taşıdığı için seviyorum. İkinci olarak da karakterleri sakin ve evcil oldukları için seviyorum. Bir konuşması eksik, konuşsa tam bir papağan olacak”

dedi. Birbirinden etkileyici şov ve yarışmaların olacağı fuar, 29 Ekim Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir